in the foreground

Dolné Dubové, district Trnava, SR

The concept is built with regards to the surrounding environment. A new form, set in a traditional intra-urban structure of the village, follows its street line and its two-story part reccedes into the land. This way we achieved preservation of the skyline. The inset offers adequate privacy zone while still allowing visual contact with public space. The disposition is a result of the client’s needs, who required a small-scale house with a potential to grow. If needed, it’s possible to transform the gallery on the 1st floor into a fully functional room. Simplicity of the disposition is reflected in the spatial composition of the building. The storey is carried by concrete parts of the fence and the parking shelter. Other constructions are designed as a wooden system. The house is set in the passive standard.